eISSN: 1897-4317
ISSN: 1895-5770
Gastroenterology Review/Przegląd Gastroenterologiczny
Bieżący numer Archiwum Artykuły zaakceptowane O czasopiśmie Rada naukowa Bazy indeksacyjne Prenumerata Kontakt Zasady publikacji prac Opłaty publikacyjne
Panel Redakcyjny
Zgłaszanie i recenzowanie prac online
NOWOŚĆ
Portal dla gastroenterologów!
www.egastroenterologia.pl
SCImago Journal & Country Rank
1/2014
vol. 9
 
Poleć ten artykuł:
Udostępnij:
streszczenie artykułu:
Artykuł przeglądowy

The influence of natural feeding on human health: short- and long-term perspectives

Teresa Grzelak
,
Urszula Woźniak
,
Krystyna Czyżewska

Prz Gastroenterol 2014; 9 (1): 4–10
Data publikacji online: 2014/03/01
Pełna treść artykułu Pobierz cytowanie
 
Metryki PlumX:
Breastfeeding is the most appropriate way to nourish infants. It promotes proper physical and intellectual development of the child. Human milk is unique and impossible to replicate with any other kind of food. However, using maternal milk not only has beneficial effects on the infant’s health but it can also help to prevent illnesses in adulthood. Breastfeeding improves immunity and consequently decreases the occurrence of infections, especially those of the gastrointestinal tract and respiratory tract. Moreover, it helps to reduce the risk of some disorders such as allergies, diabetes mellitus type 1, obesity and arterial hypertension.
słowa kluczowe:

breastfeeding, active components in human milk

© 2024 Termedia Sp. z o.o.
Developed by Bentus.